Cel Mai Bun Antivirus Pentru PC Și Laptop

Cel mai bun antivirus: De ce ai nevoie de antivirus – Ce este antivirusul?

Software-ul antivirus detecteaza, si apoi previne, dezarmeaza sau elimina programe periculoase sau malware, denumite adesea „virusi”. Antivirusul nu ofera o solutie perfecta pentru problema de malware, dar acesta este un prim pas important pentru securizarea PC-ului sau laptop-ului. Pentru a ajuta la prevenirea infectarii pc-ului cu virusi trebuie sa instalezi un antivirus, si apoi sa actualizezi periodic software-ul antivirus.

Virusii evolueaza mai repede decat oricand, dar, din fericire, ultima generatie de antivirus – sau AV – este echipata mai bine decat oricand si pregatita sa se ocupe de amenintari.

In ultimii ani, tehnologia care se ocupa de antivirus s-a schimbat in mod dramatic. Un pachet AV pe care l-ai cumparat acum cativa ani, a fost capabil sa opreasca virusii cunoscuti si alte tipuri de malware, dar virusii noi si necunoscuti s-au dovedit a fi mult mai dificil de eliminat. Produsele mai noi sunt in stare sa-i opreasca.

Care este diferenta dintre antivirusul gratuit si cel platit?

Pachetele de antivirus platite, ofera un sprijin mai bun de obicei, si caracteristicile tehnice de protectie sunt mai cuprinzatoare decat programele gratuite. Dar si cele gratuite fac o treaba buna, avand in vedere ca nu costa nimic. Cele platite insa, ofera firewall, control parental, protectie impotriva furtului de identitate si multe altele.

Problema este ca, unele pachete antivirus sunt mai bune decat altele. Toate acestea ofera o lista neagra a amenintarilor cunoscute, precum si o lista alba de software-uri, care sunt cunoscute a fi legitime.

ESET NOD32 Antivirus este un pachet cu unele extraoptiuni utile, desi este un pic surprinzator faptul ca anti-spam-ul nu este inclus in produs.

Panda Global Protection 2015 este o optiune buna, in cazul in care ai nevoie sa protejezi o gama larga de dispozitive diferite, de la PC-uri Windows, Mac-uri si pana la Android.

G-Data Internet Security 2015 este relativ ieftin pentru un pachet cu caracteristici complete de securitate. Nu este cel mai bun la invingerea amenintarilor web, dar este suficient de bun pentru a fi instalat. Este o achizitie decenta.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *