Descoperă cele mai importante atracții turistice din Paris

Planuiesti o vacanta in Paris, Orasul Luminilor? Desigur, fiind o metropola atat de diversificata, bogata in monumente istorice si culturale, iti va fi greu, probabil, sa decizi ce atractii turistice sa vizitezi in putinul timp pe care il ai la dispozitie. Indiferent cat de mult stai la Paris, nu vei avea timp suficient pentru a vedea tot ceea ce acest oras are de oferit din punct de vedere turistic.

De aceea, am alcatuit o lista cu cele mai importante atractii turistice din Paris:

Turnul Eiffel
Nimeni nu se poate deplasa pana la Paris fara sa vada Turnul Eiffel. Este greu de ignorat aceasta structura din metal, populara pentru inaltimea sa gigantica, de mai bine de 300 de metri. Oriunde te afli in Paris, poti sa observi varful acestui turn. Turnul Eiffel a fost construit in ultima parte a secolului al XIX-lea. In acea perioada, Turnul Eiffel a fost cea mai inalta structura la nivel mondial.

Muzeul Luvru
In trecut in palat regal, astazi Luvru este cel mai faimos muzeu din lume. Acesta este, in mod cert, un must-see in Paris, fiind o atractie chiar si pentru cei mai putin interesati de arta. Venus din Milo si Mona Lisa sunt printre cele mai renumite piese de arta care pot fi gasite aici.

Muzeul adaposteste o colectie de peste un milion de piese de arta, distribuite in cele trei aripi ale palatului. Piesele de arta variaza din cele mai vechi timpuri pana la mijlocul secolului al XIX-lea.


Catedrala Notre-Dame

O alta atractie din capitala Frantei este catedrala Notre-Dame, care este considerata leaganul Parisului si centrul religios al orasului. Acesta este locul in care romanii au construit un templu astfel incat ei sa se poata inchina lui Jupiter. Notre-Dame este considerata, de asemenea, locul sacru al celtilor.

Champs Elysees
Cea mai faimoasa strada din Paris, Champs Elysees, masoara aproximativ doi kilometri in lungime si saptezeci de metri in latime. Aceasta este marginita de teatre, cinematograde, cafenele, buticuri si magazine cu suveniruri. La capatul apropiat de Place de la Concorde, Champs Elysees este delimitat de Jardins des Champs-Elysees, niste gradini superbe, in care se gasesc o multime de fantani arteziene, cladiri grandioase si specii de plante uimitoare.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *