Cum să fii un vanzator eficient

Ai fost, probabil, hartuit de un agent de vanzari cel putin o data in viata. Poate ca “hartuit” este un cuvant prea dur. Poate ca vanzatorul pur si simplu incerca sa te convinga sa ii cumperi produsele. Cu toate acestea, oamenii se simt, de obicei, inconfortabil atunci cand cineva incearca sa ii convinga sa cheltuiasca bani castigati din greu pe diferite produse, unele poate inutile.

Vanzarea agresiva este o metoda de a vinde produse sau servicii de publicitate intr-un mod direct, dur, indiferent de orice. Aceasta abordare ii poate face pe potentialii clienti sa se simta incomod, iritati sau hartuiti.
Exista, insa, cazuri in care vanzarea agresiva este eficienta.

Vanzatorul are tendinta de a-i familiariza pe clienti cu produsul, crescand astfel probabilitatea de a-l vinde. Cu toate acestea, si aceasta metoda pare enervanta pentru cei mai multi cumparatori.

Daca vrei sa fii un bun vanzator, iata care sunt cele mai eficiente metode de a vinde un produs:
Fii un aliat pentru clientul tau!

Asigura-te ca clientii tai simt ca le esti un aliat si nu o persoana care vrea doar sa profite de ei. Daca esti prietenos si ii oferi toate detaliile produsului respectiv, punand in evidenta beneficiile sale, clientul se va simti foarte bine in preajma ta si, cel mai probabil, va cumpara marfa pe care o ai.

Daca clientul nu dispune de toata suma necesara, fa-i o oferta. In acest fel, ii vei castiga increderea, iar pe viitor va apela din nou la tine.

Fa tot posibilul sa comunici cat mai bine cu clientii tai!
Acest fapt este valabil mai ales in cazul clientilor straini. Nu fi timid cu strainii care nu vorbesc limba romana. Desigur, recomandat ar fi sa fii un bun vorbitor de limba engleza.

Un vanzator eficient ar face orice pentru ca clientul sau sa il inteleaga. Chiar daca ai o engleza stricata, vorbeste. Clientii vor aprecia eforturile tale si s-ar bucura sa cumpere produse de la oameni care isi dau silinta in ceea ce fac.

Cunoaste-ti bine produsele!
Oamenii de obicei nu cumpara lucruri de la vanzatori care nu stiu prea multe despre marfa pe care o au in vanzare. Trebuie sa stii sa raspunzi la orice intrebare pe care o au clientii tai si, mai mult decat atat, sa le oferi informatii suplimentare.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *