Remedii pentru ochii obosiți

De câte ori nu constați că nu ai suficient timp pentru a te odihni așa cum trebuie, sau pur și simplu somnul nu este atât de calitativ încât să îți asigure atât sănătatea organismului cât și a ochilor.
Ochii sunt primii ce afișează oboseala pe chip.
Cum orice problemă are mereu o soluție, este esențial să știm câteva remedii naturiste pentru a trata oboseala ochiului:

1 – Castravetele: Probabil nu este prima dată când auziți de acest remediu pentru ochi, însă ar fi momentul să îl puneți și în aplicare. Castravetele este bogat în apă și are mare putere de hidratare, fiind recomandat și pentru ten.Procedeul de aplicare al feliilor de castravete pe zona ochiului, este extrem de simplu, așadar, castravetele se curață foarte bine pentru a îndepărta murdăria, se taie felii foarte subțiri apoi se aplică pe ochiul obosit.
Sfat: Încercați să vă feriți de razele soarelui atunci când doriți să urmați acest tratament, încercați-l de preferat seara înainte de a merge la somn.

2 – Cartoful: Bogat în amidon, acesta nu este folosit doar in alimentație ci și în medicina naturistă având rol anti-inflamator pentru ochi.
Cartoful se curăță de coajă apoi se spală bine pentru a îndepărta microbii și se lasă să se usuce.Pentru a aplica pe zona inflamată, feliile trebuie să fie tăiate subțiri și rotunde.

3 – Apa rece: Dacă nu ați avut timp să aplicați remediile de mai sus, mai există o posibilitate de a vă „salva” ochii de la oboseală. Dimineața când vă treziți, revigorați-vă ochii clătindu-vă fața cu apa rece, aceasta va ajuta la relaxarea ochilor.

Deși există o mulțime de remedii petru a trata oboseala ochilor, este mai bine să vă stabiliți un program care să vă asigure odihna de care aveți nevoie pentru a vă trezi mereu cu energie și chef de viață dar și o alimentație corespunzătoare pentru bunafuncționare a organismului.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *