Beneficiile consumului de pepene

Galben sau roşu, pepenele este o plăcere a verii, un fruct zemos care astâmpără setea şi face mai uşor de suportat căldura înăbuşitoare a anotimpului cald.

E adevărat că se pot găsi pepeni pe toată durata anului, mai ales acum când există atâtea lanţuri de magazine, supermarketuri care se aprovizionează mai ales cu marfă de provenienţă străină.

Pepenele roşu este delicios şi ieftin, cel puţin pe perioada verii, fiind o alternativă sănătoasă pentru îngheţată sau sucurile cu multe E-uri din comerţ.

Vitaminele A, B6 şi C sunt din belşug în pepenele roşu, la fel ca şi calciul, magneziul, seleniul şi fierul. El ajută în hidratare, îmbunătăţeşte aspectul pielii, ajută rinichii, îmbunătăţeşte digestia, e folosit în cazul insomniei, a durerilor de muşchi, în boli precum astmul, cancerul.

Seminţele de pepene roşu au un conţinut mare de protein şi fibre, omega 3 şi 6, fier, seleniu, magneziu, fosfor, vitamina E, zinc, licopen, aminoacizi esenţiali care ajută organismul uman să combată probleme ale inimii, ale rinichilor, ale tractului digestiv şi ale pielii.

Pepenele galben este o sursă de sănătate prin conţinutul bogat în fibre, apă, vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamin B, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, fier, Protejează inima pentru că prin conţinutul său asigură o tensiune şi un ritm cardiac normale, prevenind şi formarea colesterolului.

Este bun în cure de slabire pentru că potoleşte atât setea cât şi foamea, dar şi în constipaţii pentru proprietăţile sale laxative şi diuretice. Hidratează intens şi de acceea poate fi considerat un elixir pentru tinereţe. Poate fi folosit şi sub formă de mască, deoarece hidratează pielea şi reduce neplăcerile cauzate de soare sau de alergii.
Cât este vară, să ne bucurăm de beneficiile consumului de pepene!

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *