Facebook accepta în continuare conținutul ce incită la ură

Facebook este din ce in ce mai restrans sa renunte la postarile ce incita la ura datorita presiunilor ce vin din zona politicii europene. Din ce in ce mai multi deputati europeni se plang de faptul ca incitarile la ura de pe platforma de socializare devin foarte periculoase.

Intr-o incercare de a se apara, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a declarat ca Facebook nu se va transforma intr-un imperiu media. Din ce s-a declarat pana acum, se pare ca un deputat englez vrea ca Facebook sa renunte pentru totdeauna la continutul rasist si chemarile catre violenta de pe paginile sale.

Acesta a mai punctat faptul ca Facebook are si o mare responsabilitate fata de utilizatorii sai deoarece ar trebui sa promoveze valori morale cat mai potrivite. Zuckerberg a mai declarat in cadrul unei conferinte Live pe Facebook ca ei nu sunt un imperiu media si nu sunt interesati de postarea de continut pe platforma lor.

Acestia dau libertatea oamenilor sa face acest lucru, utilizand resursele oferite de ei. Facebook vine cu uneltele, iar oamenii le pot utiliza cum doresc pentru a-si atinge scopurile si obiectivele.

Zuckerberg a concediat recent departamentul ce se ocupa cu administrarea functiei de trending pe retea. Aceasta decizie a fost luata dupa ce reteaua a fost acuzata ca multi angajati Facebook isi impun propriile lor viziuni politice atunci cand apeleaza la aceasta rubrica foarte utilizata a retelei de socializare.

Un alt fapt inedit pe care Zuckerberg l-a mentionat in cadrul transmisiei live, ar fi ca daca s-ar decide sa intervina asupra continutului postat de utilizatorii platformei de socializare, atunci ar putea fi acuzat de defaimare.

Ministrul de interne german este si el ingrijorat de directia spre care se indreapta platforma de socializare Facebook cu privire la postarile ce instiga la ura si rasism.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *