Cardul de memorie cu cea mai mare capacitate de stocare

Cea mai mare companie de carduri de memorie, SanDisk, a prezentat zilele acestea un produs cu adevarat inedit, si mai exact, primul card de memorie care poate stoca pana la 1 TB, astfel depasind chiar foarte multe calculatoare personale referindu-ne la puterea de stocare a informatiei.

Aceasta piata a cardurilor de memorie este dominata clar de catre aceasta companie, iar acest lucru este datorat faptului ca au mizat intotdeauna pe calitate si au incercat sa mareasca in permanenta capacitatea de stocare, dar, ce este cel mai important, nu au lucrat doar la partea de stocare, ci si la capacitatea cardurilor de a rula. Degeaba ai un card de memorie cu o capacitate enorm de mare in conditiile in care viteza de transfer este foarte mica.

Cu toate acestea, din pacate, cardul de fata este doar la stadiul de prototip, insa cu siguranta nu sunt persoane care ar avea nevoie fix in acest moment de un card de memorie cu o asemenea putere de stocare pe telefoanele lor inteligente. Astfel, daca acest card nu este inca pe piata comerciala, cel mai bun card ca si capacitate de stocare ramane tot un produs SanDisk, adica un card de memorie de 512 GB, acesta costand undeva in jurul a 800 de dolari.

Totusi, dupa lansarea oficiala a cardului de 1 TB, se preconizeaza faptul ca va costa undeva in jurul valorii de 1500 de dolari, o suma mare, insa care este justificata 100% datorita tehnologiilor integrate in acesta.

Daca este sa ne uitam in trecut, cardurile de memorie au evoluat foarte mult, acum 16 ani cand au aparut in mod oficial, acestea puteau stoca doar 64 de MB, astfel, in zilele noastre, aceasta capacitate de stocare a ajuns la pragul de a fi multiplicata de 15 mii de ori, un adevarat progres in materie de tehnologie si inovatie.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *