Alimente care scad colesterolul

Exista un numar foarte mare de alimente cu un impact negativ asupra sanatatii. Aceste alimente, desi foarte apreciate de oameni, au un aport foarte mare la cresterea colesterolului, de aceea ar trebui evitate. Exista insa cateva alimente pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand doresti sa scazi nivelul colesterolului din organism.

Daca va ridicati nivelul colesterolului bun, atunci veti observa faptul ca va veti simti cu 3,3 ani mai tanar daca sunteti barbat si cu 0,6 ani mai tanara daca sunteti femeie. Un prim aliment pe care va trebui sa-l aveti in vedere sunt migdalele. Acestea sunt foarte eficiente pentru a reduce colesterolul din sange.

Fiind foarte bogate in grasimi nesaturate, acestea pot creste cu usrinta valorile colesterolului bun din organism. Acestea mai pot impiedica si oxidarea colesterolului rau, prin urmare au rol benefic in diminuarea cazurilor de boli de inima. Un alt aliment foarte apreciat este uleiul de masline.

Acesta, fiind foarte bogat in antioxidanti, este optiunea ideala daca va doriti scaderea colesterolului rau. Acesta are un numar foarte mare de polifenoli care actioneaza exact ca antioxidantii, cat si ca agentii anti-inflamatori. Un alt aliment pe care ar trebui sa-l introduceti imediat in dieta este sparanghelul foarte bine gatit la aburi.

Multi experti considera ca gatitul la aburi este o optiune mult mai sanatoasa doarece alimentele isi tin in componenta substantele hranitoare si ajuta la reducerea colesterolului rau din sange.

Afinele sunt o alta optiune cu rol clar in reducerea colesterolului rau. Acestea sunt considerate un super aliment de multi experti in nutritie. Fiind foarte bogate in antioxidanti, afinele contribuie la sanatatea inimii prin reducerea colesterolului rau din organism.
Cel mai bine este ca afinele sa fie consumate proaspete. Se mai poate apela si la afine consumate sub forma uscata sau congelata, acestea avand beneficii asemanatoare.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *