Un angajat poate fi concediat și prin mail

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au adus clarificări în ceea ce priveşte modalitatea de concediere individuală a unui salariat. Mai exact, acesta poate fi concediat şi online însă nu în orice condiţii. Trebuie precizat, înainte de a intra în detalii, că jurisprudenţa românească nu este obligatorie în alte speţe similare.

Cu alte cuvinte, dacă o instanţă se va confrunta pe viitor cu un caz similar nu este obligată să aplice aceeaşi măsură. Ea are obligaţia doar de a judeca în spiritul şi în litera legii. Cu toate acestea, având în vedere că vorbim de o hotărâre dată de cea mai inaltă instanță din România, e foarte probabil ca şi celelalte să o urmeze.

Codul muncii prevede că un angajat poate fi concediat în scris, fără a face vreo referire dacă înscrisul respectiv trebuie înmânat faţă în faţă sau dacă poate fi trimis prin poştă sau mail. Prevede însă conţinutul pe care trebuie să îl cuprindă decizia de concediere.

Înscrisul trebuie să conţină motivele concedierii individuale, durata preavizului şi lista tuturor locurilor de muncă vacante în unitate şi termenul în care pot opta pentru acestea. În cazul concedierii colective mai trebuie să cuprindă şi criteriile ordinii de concediere.

Cum în textul legii există multe lacune, ÎCCJ a lămurit câteva dintre acestea. Mai exact, salariatul poate fi concediat şi prin mail dacă se respectă următoarele condiţii.

Angajatul trebuie să îi fi comunicat angajatorului adresa de email. De asemenea, mai trebuie să existe şi o uzanţă a acestei forme de comunicare, adică cei doi să fi comunicat anterior prin poşta electronică.

Decizia de concediere trebuie să fie în format PDF şi să cuprindă toate menţiunile din Codul muncii pe care le-am enumerat mai devreme. Legat de semnătură, nu este nevoie ca aceasta să fie electronică. Cu alte cuvinte e suficient ca decizia să fie scanată și trimisă pe mail.

Sursa
http://www.profit.ro/stiri/social/judecatori-un-angajat-poate-fi-concediat-si-prin-e-mail-15609055

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *