Dezvoltările aduse în 2016 de către tripleta taiwaneză HTC, ASUS si Acer

HTC, ASUS si Acer sunt cele 3 companii taiwaneze care au parte de concurenta din partea jucatorilor industriali de peste granita. Acum sa suntem pe finalul acestui an, HTC si Acer ar trebui sa uite acest an 2016 si sa-si reorganizeze diviziile de telefoane mobile, asta daca doresc sa conteze si mai mult decat au facut-o pana acum in piata globala.

ASUS si-a propus in prim plan sa vanda 25 milioane de unitati in 2016, dar estimarile vehiculate de catre presa de specialitate au specificat ca acestea s-au oprit la 20 milioane de unitati. Se presupune ca ar fi atins pragul dorit daca linia Zenfone 3 ar fi ajuns putin mai devreme in stocurile magazinelor din intreaga lume. In Romania a debutat in ultimul trimestru din anul in curs.

HTC se opreste la 11 milioane de unitati in 2016, cu 7 milioane de unitati mai putine decat in anul trecut. Daca totul o sa decurga asa si in anii urmatori 2017-2018 este mai mult ca probabil ca HTC sa iasa din piata pe usa din spate. In comparatie cu Huawei, care sta foarte bine la vanzari, avand sa incheie anul cu 140 milioane de unitati in dreptul sau.

Dintre cei 3 taiwanezi, Acer a avut cel mai catastrofal an pentru ca in cele 12 luni se prezinta doar cu 5 milioane de unitati. Cred ca pe viitor HTC si Acer ar trebui sa invete de la ASUS, mai putin partea cu stocurile si debutul global.

In concluzie, toate 3 companiile taiwaneze ar trebui sa progreseze mult mai mult in anul ce urmeaza pentru ca vanzarile sa se apropie de cele dorite sau chiar sa le intreaca pe acelea pentru ca toate lanseaza aparate de ultima generatie care sunt apreciate de foarte multi oameni, insa cum am spus si mai sus, nu ating vanzarile dorite.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *