Cum sa-i inveti pe parinti sau bunici tainele Internetului

În ultimii 25-35 de ani, lumea s-a schimbat extrem de mult. Tehnologiile informaționale avansate, care au izbucnit în viața noastră, au devenit catalizatori pentru schimbări fundamentale în toate sferele economiei naționale. Astăzi calculatoarele nu mai sunt văzute ca un miracol al tehnologiei, ci ca o parte integrantă a unui sistem care vă permite să lucrați mai bine și mai repede.

Cunoașterea de bază a computerelor și navigarea pe internet este minimul pe care fiecare persoană modernă ar trebui să o cunoască. Nimeni nu cere ca un economist, un contabil sau un inginer de construcții să aibă aceste cunoștințe la nivel de experți. Cel mai adesea vorbim despre formatul unui utilizator avansat, care este bine familiarizat cu cele mai populare aplicații.

Reprezentanții generației tinere au învățat rapid despre computere și smartphone-uri. Reprezentanții grupului de vârstă mai inaintată invată mai greu. Pentru ei, PC-urile, laptopurile, tabletele și alte gadgeturi par a fi ceva de neînțeles. Tații și mamele noastre ar trebui să utilizeze computerul atât pentru muncă, cât și pentru nevoile personale. Dacă oamenii din grupa de vârstă mai înaintată nu sunt capabili să facă față înțelegerii unor sarcini complexe, sarcina pentru noi, un public țintă avansat, este de a ii ajuta în acest sens.

Instruire și motivare

Este minunat să vă decideți să vă ajutați părinții, bunica sau bunicul să înțeleagă calculatorul și Internetul, în loc să faceti lucrurile in locul lor. Ce trebuie făcut pentru a-i învăța aceste informatii? În primul rând, este recomandabil să instalați pe computer un “Windos” necomplicat și întotdeauna ușor de înțeles, și nu un alt sistem de operare, cum ar fi Linux. Pentru navigatia pe Internet, nu ar fi rău să le oferim un browser de încredere, de exemplu, cel de la Google si anume Chrome.

Este important ca PC-ul de acasă să fie bine pregătit pentru munca “non-profesioniștilor”. Pentru a face acest lucru, în special, trebuie să instalați programe de încredere adecvate care au pe desktop comenzile rapide necesare, curățați legăturile neutilizate, plasând în mod convenabil cele mai importante dintre ele pe fereastra principala

Dumneavoastră și părinții voștri veți fi întotdeauna la diferite niveluri de perfecțiune folosind computerul și Internetul. De exemplu, știți probabil sensul cuvântului “deschideți browser-ul”, și pentru ei este ca o limbă străină.

Pentru a studia cu o eficiență maximă, “elevii de vârstă înaintată” ar trebui să fie motivați pentru rezultat. Le puteți oferi sarcini simple, monitorizând punerea lor în aplicare și trecând treptat la sarcini mai dificile.

Spuneți părinților că atunci când vor “stăpani” un computer cel puțin, ei vor putea nu numai să comande aparate mari și mici prin Internet, ci și să economisească bani pe achiziții. Cu ajutorul codurilor promoționale, pot obține bonusuri solide nu numai în timpul vânzărilor globale, dar și pe tot parcursul anului.

Spuneți-i tatălui sau mamei că pot comunica cu ușurință cu vechii lor prieteni, colegii de clasă sau colegii de muncă, chiar dacă locuiesc în alte orașe și țări, totul fiind gratuit. În cele din urmă, pot primi rapid răspunsuri la întrebările zilnice, pot rezolva problemele legate de grădinărit, reparații, construcții, etc. De regulă, acest lucru este suficient pentru ca părinții să ia o decizie informată de a stăpâni un calculator.

Invatarea părinților despre cum să lucreze cu calculatoarele

În ceea ce privește partea tehnică, problema este rezolvată, rămâne să “instruim” studenții în practică. Procesul de a le aduce cunoștințe este o sarcină descurajantă. Nu este nevoie să ii “încărcați” cu un număr mare de termeni specializați. Încercați să transmiteți cunoștințele într-un limbaj simplu, inteligibil, de preferință folosind exemple clare.

Cel mai bine este să explicați succesiunea de acțiuni pentru a atinge obiectivele specifice de mai multe ori, până când totul devine clar. Începeți prin a analiza câteva programe simple pe care părinții le pot utiliza cel mai des.

Când rudele dvs. au o problemă tehnică, faceți o lecție video pentru el. Puteți începe canalul dvs. video pe YouTube. Părinții se vor putea întoarce la aceste materiale în orice moment fără să vă contacteze.

Nu exagerați cu teoria. Nu intrati în detaliile tehnice ale procesului. În primele zile, sau chiar săptămâni de studiu, rămâneți aproape de părinți, dar nu efectuați toate acțiunile pentru aceștia. Este necesar ca ei înșiși (chiar sub îndrumarea ta strictă) să înceapă să facă manipulări. Oamenii care cunosc doar auzul despre tehnologie au o anumită frică de un computer. Trebuie să ii scapi de asta.

Realizați instrucțiunile, impărtiti informațiile în bucăți mici. De asemenea, încercați să descrieți lucrurile în mod specific, fără o terminologie abstractă. Nu ratați nimic, chiar și cele mai simple lucruri.

Invătarea părinților despre Internet

După ce calculatorul este “invătat “, este timpul să treceți la un nou nivel, acela fiind de a înțelege Internetul. 

Internetul este o structură dinamica în curs de dezvoltare, regulile “jocului” se schimbă cu viteza fulgerului. Este logic să presupunem că începătorii, care abia au început să învețe un calculator, se simt incomod în sfera intereselor profesionale. Pentru cea mai eficientă și mai rapidă învățare a părinților vă sfătuiesc să le oferiți un cadou minunat, un curs de alfabetizare digitala pe calculator!

Nu trebuie să încercați să ii invatati despre toate informatiile dintr-o dată. Începeți cu cele mai simple, cu sarcinile elementare care au un sfârșit logic: cum să introduceți adresa site-ului, să urmați linkul, să încărcați un fișier, să vă înregistrați pe site, să verificați emailul. Înainte de aceasta, spuneți pe scurt cum să utilizeze motorul de căutare Google. Este necesar ca părinții, cel puțin superficial, să înțeleagă esența muncii motoarelor de căutare, atunci procesul de înțelegere a etapelor mai complexe va merge mai repede.

Trebuie să aveți grijă sa aveti un antivirus bun. La început, părinții, fără să știe, pot merge la resurse care ar putea dăuna computerului. Este recomandabil să se facă o alegere în favoarea programelor de protecție care se auto-actualizează.

Noroc!

Un gând despre „Cum sa-i inveti pe parinti sau bunici tainele Internetului

  1. In al treilea rand, finalul nu mai de efect nu a fost.In carte este extrem de dramatic, pentru ca dragostea dintre Cora si Uncas e destul de vizibila,iar cititorul se ataseaza de ei.In film, Alice si Uncas sunt total irelevanti,iar eu ca spectator pe 123movies to nu am de ce sa bocesc niste personaje pe care le vad in film odata la juma de ora,oricat de tragic ar da coltul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *