Stilul de mers ne poate determina personalitatea

Poate nu de multe ori am fost intrebati de prieteni sau de apropiati de ce ne miscam intr-un mod mai alert, de ce facem miscari agresive si acestia ne-au atras atentia sa avem grija, fiindca ne pot afecta ulterior pe plan psihic. Poate in acel moment nu am tratat cu o deosibita importanta aceste lucruri, insa in urma studiilor, persoanele care tind sa faca miscari agresive, chiar si atunci cand merg, dau din maini haotic, sau merg exagerat de apasat sau de repede sunt mult mai predispuse sa comita fapte violente.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie in urma mai multor experimente desfasurate pe diferite intervale de timp si pe persoane atat de sex masculin cat si de sex feminin. Dupa diferite analize, acestia au ajuns la concluzia ca un om poate fi analizat foarte usor in functie de miscarile pe care le face, de exemplu daca vedem pe strada acei oameni deosebit de agitati si incruntati, ne putem astepta de la ei, in cazul in care ii provocam cat de putin, sa izbucneasca in acel moment. Lucru influentat, bineinteles si de puterea de stapanirea a fiecarui individ.

Astfel in functie de stilul nostru de mers, pot fi depistate trasaturi de caracter definitorii, nefiind de multe ori nevoie sa stam la discutii cu o persoana pentru a ne da seama ce fel de personalitate are. 

Insa, in mare parte scopul acestui experiment a fost pentru a-i ajuta pe oamenii legi sa depisteze din timp potentialii atacatori dintr-o multime, de asemenea si in momentul cand se confrunta cu o lista de posibili suspecti, sa ii analizeze pe baza mai multor factori, dintre care si stilul de mers, astfel usurandu-si treaba considerabil, cu toate ca multi sunt inca de parere ca o persoana inteligenta stie sa isi mascheze fiecare farama de agresivitate in asa masura incat nimeni sa nu isi dea seama. De asemenea, acest lucru nu poate fi depistat in cazul persoanelor cu probleme psihice, acestea se pot comporta absolut normal, insa in unele momente pot izbucni si sa se prezinte semne de agresivitate verbala sau fizica fara a exista neaparat o excitare externa.